Україна розриває ще одну угоду СНД

Україна розриває ще одну угоду СНД

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній раді законопроект про вихід країни з Антитерористичного центру СНД.


Як йдеться на сайті парламенту, запропоновані Зеленським проекти передбачають вихід України “з рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав – учасниць СНД” і з “протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях СНД”. Тексти цих документів на сайті Ради поки що немає.

Антитерористичний центр СНД був створений рішенням Ради глав держав Співдружності 21 червня 2000 року. Тоді ж було затверджено положення про його діяльність. Центр виконує функції міждержавного міжвідомчого штабу, який координує антитерористичну діяльність органів безпеки, спецслужб і правоохоронних органів країн Співдружності.

Після 2018 років Київ вийшов з ряду угод про співпрацю в рамках СНД, зокрема, угоди про співпрацю в галузі зовнішньоекономічної діяльності, про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки, про міждержавний обмін економічною інформацією, про забезпечення схоронності міждержавних секретів в галузі правової охорони винаходів, кілька податкових угод.

Поділитись