Україна розірвала основний логістичний ланцюг Криму та рф

Україна розірвала основний логістичний ланцюг Криму та рф

Україна розірвала основний логістичний ланцюг, яким росія постачала пальне до окупованого Криму та угрупованню окупаційних військ на півдні.

Про це повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

У програмі «Питання національної безпеки» Центру журналістських розслідувань Плетенчук розповів, що постачати пальне до Криму так званим сухопутним коридором росія не може, адже прямого залізничного сполучення Ростов-на-Дону — Джанкой немає.

Паливні цистерни Керченським мостом рф більше не перевозить. А два залізничних пороми, які курсували Керченською протокою, пошкоджені ударами Сил оборони України.
Третій і останній — «Конро Трейдер» — знищено.

«Один з поромів перебуває в ремонті. Другий в очікуванні — «Славянин» — в Азові на якорі стоїть. І третій знищено фактично.
Окрім того, що його знищено, він ще й заблокував одну з двох платформ для завантаження вагонів в порту «Кавказ». Тому що він зараз просто там лежить на дні», — говорить Плетенчук.

На його думку, в окупантів залишився єдиний спосіб доставляти пальне — автоцистернами, що є набагато складніше, довше і дорожче.

«Проблема у російських окупантів з постачанням пального дуже серйозна. І в принципі з великовантажними перевезеннями.
Якщо окупанти або безпосередньо мешканці окупованого Криму на собі цього поки не відчули, ця хвиля до них дійде обовʼязково», — додав він.

Поділитись