Україна проведе військові навчання на кордоні з Кримом

Україна проведе військові навчання на кордоні з Кримом

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про початок проведення масштабних антитерористичних навчань в Херсонській області.

Повідомлення про це з’явилося на офіційному сайті відомства.

За даними спецслужб, в навчаннях будуть задіяні підрозділи Збройних сил (ЗСУ), Національної поліції і Державної прикордонної служби. Найбільш інтенсивні тренування пройдуть поблизу кордонів з Кримом, а також в прибережній зоні регіону. Військові відпрацюють захист об’єктів критично важливої ​​інфраструктури. «Перш за все це стосується морських портів, об’єктів енергопостачання, аеропорту, мостів і газодобувних веж», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що тренування будуть проходити в умовах, максимально наближених до реальних. Про кількість задіяної техніки та військових в них не повідомляється.

Раніше аналогічні навчання пройшли в підконтрольному Україні місті Щастя на території Донецької області. Силовики очікували, що під час їх проведення може активізуватися діяльність диверсійно-розвідувальних груп самопроголошених Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР), і істотно посилили заходи безпеки.

Поділитись