Україна проведе розслідування в Європі через нову інформацію у справі Шеремета

Україна проведе розслідування в Європі через нову інформацію у справі Шеремета

У січні цього року Нацполіція України планує провести слідчі дії в Європі після публікації аудіозаписів, нібито причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це в інтерв’ю українському ЗМІ заявив глава МВС України Арсен Аваков. У понеділок, 4 січня, Нацполіція України повідомила про те, що в розпорядженні українських слідчих є аудіозапис, зроблений 11 квітня 2012 року. На ній нібито людина з голосом глави КДБ Білорусі Вадим Зайцев інструктує співробітників елітного контртерористичного підрозділу КДБ «Альфа» в своєму офісі в Мінську.

В тому числі співробітники білоруської спецслужби обговорюють ліквідацію Павла Шеремета. Екс-співробітник білоруського КДБ Ігор Макар заявив, що готовий дати свідчення в Офісі генпрокурора.

«Обговорювалися питання, пов’язані з вбивством Павла Шеремета. Ці матеріали були нами тоді прийняті. У нас був ряд міжнародно-правових доручень з тих пір. Буде домовлено про деяких слідчих діях вже зараз, в січні, на території Європи. Ми отримали в руки досить багато документів, зараз вони вивчаються», – розповів Аваков.

Поділитись