Україна продемонструвала нову і сучасну зброю. Відео

Україна продемонструвала нову і сучасну зброю. Відео

Україна показала головку самонаведення ракети «Нептун», повідомляє «Військовий огляд».

Ракета «Нептун» – протикорабельна, дозвукова і маловисотна. Її максимальна дальність не перевищує 300 кілометрів. «Нептун» призначений для знищення кораблів водотоннажністю менше п’яти тисяч тонн і цілей на землі.

Ця ракета була розроблена на основі радянської ракети Х-35 конструкторським бюро «Луч», вперше продемонстрована – в 2015 році, а вперше випробувана – в 2016 році. У 2018-му відбулися ще два пуски, в 2019-му – ще один.

“Нептун” оснащений двигуном ТРДД МС-400, розмах крила ракети – 1,33 метра, її діаметр – 0,38 метра, стартова маса – 870 кілограмів, а її головка самонаведення – активна радіолокаційна.

Днями Міністерство оборони представило головку громадськості і розкрило ряд її характеристик. Так, вона відноситься до комбінованого активного радіолокаційного дводіапазонного типу, здатна розпізнати ціль на відстані до 50 кілометрів, стійка перешкод, що генеруються, а максимальні кути її відхилення – 60 градусів. Останнє робить “Нептун” здатним слідувати за активно цілями, що маневрують.

Як заявляв колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, “Нептун” здатний знищити Кримський міст за кілька хвилин.

Поділитись