Україна оголосила в міжнародний розшук екс-главу держрегулятора енергетики Вовка

Україна оголосила в міжнародний розшук екс-главу держрегулятора енергетики Вовка

Національне антикорупційне бюро України оголосило в міжнародний розшук екс-главу Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Дмитра Вовка.

Його розшукують в рамках кримінальної справи про скандальну формулу визначення ціни на вугілля для електростанцій (так звана формула “Роттердам +”). Про це повідомило видання “Українські новини” з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

“Він [Вовк] оголошений в міжнародний розшук за підозрою в розкраданні у справі” Роттердам + “, – йдеться у повідомленні. За даними видання, екс-глава регулятора в даний час знаходиться за кордоном, імовірно, у Франції. Сам Вовк раніше заявляв, що вважає безпідставними дії НАБУ у справі формули “Роттердам +”.

Раніше детективи НАБУ звинуватили у даній кримінальній справі колишніх керівників і членів національного регулятора в сфері енергетики, а також двом топ-менеджерам енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (всього шість чоловік). Серед них, крім Вовка, Володимир Євдокимов, який раніше був членом комісії в сфері енергетики, а зараз обіймає посаду директора держпідприємства “Оператор ринку”.

Їм інкримінують використання службового становища з метою отримання приватними тепловими електростанціями неправомірної вигоди в результаті введення формули “Роттердам +” в 2016 році. Загальний розмір збитків становить 18,9 млрд гривень (більше $ 738 млн).

Поділитись