Україна не підходить на роль союзника США, – Карпентер

Україна не підходить на роль союзника США, – Карпентер

Україна не підходить на роль союзника США, переконаний старший науковий співробітник в області зовнішньої і оборонної політики в Інституті Катона Тед Гален Карпентер.

Свою позицію він обґрунтував у колонці для National Interest.

За його словами, проукраїнські лобісти в США вважають альянс з Києвом стратегічним активом для країн, зацікавлених в світовому порядку.

«Однак цей самий  «заснований на правилах світовий порядок»- не що інше, як зручне кліше, яке дуже легко використовувати для виправдання самого себе або будь-яких своїх вчинків», – підкреслив автор матеріалу.

Карпентер вказав на те, що США неодноразово порушували ці норми, насильно скидаючи по всьому світу неугодні уряду.

Так, на Україні в 2014 році для цієї мети використовувалися ультранаціоналістичні і неонацистські угруповання. При цьому в даний час дані організації продовжують впливати на політику України, переконаний автор. Однак прихильники союзу США і України не хочуть цього помічати, зазначено в матеріалі.

Разом з тим ситуація з правами і свободами людини в Україні є невтішною, вважає експерт.

«Поведінка Києва, що включає розгнуздану корупцію і спроби заткнути рот демократичним критикам, – ось це саме поведінка затьмарює« блискучу »трансформацію України і бравурні розповіді про неї», – заявив він.

Як зазначає Карпентер, Україна не підходить для включення до списку важливих союзників США. Країна втягує США в непотрібну війну, будучи «пасткою» для Штатів, вважає експерт.

«А з моральної точки зору імідж Києва повністю дискредитований, як би не намагалися відмити його українські лобісти на Заході. Тут ніяка «лакування дійсності» не допоможе змінити сумну реальність. Україна для США – це союзник разом і небезпечний, і недостойний », – резюмував автор роботи.

Поділитись