Україна направила до Афганістану літак для термінової евакуації людей

Україна направила до Афганістану літак для термінової евакуації людей

Міністерство оборони України направило до Афганістану літак для термінової евакуації понад 150 громадян, які до сих пір знаходяться в країні після захоплення влади радикалами руху «Талібан».

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, в даний момент співробітники МЗС опрацьовують варіанти безпечного вивозу людей. Він зазначив, що в умовах панує в аеропорту Кабула хаосу українським дипломатам треба буде розв’язати завдання забезпечення безпечного доступу в аеропорт і посадки громадян в літак.

Спікер додав, що третій завданням є отримання дозволу на зліт і безпечний вихід літака з території Афганістану. «Евакуація почнеться, як тільки будуть вирішені ці питання. Ми сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом », – підкреслив Ніколенко.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що всі громадяни країни будуть вивезені з Афганістану, включаючи 12 контрактників однієї з приватних військових компаній. Він зазначив, що літак повинен був прибути раніше, проте виліт довелося перенести через відсутність безпечних умов в аеропорту Кабула.

16 серпня міністр закордонних справ повідомив, що Україна вивезла з Афганістану громадян п’яти країн. Він пояснив, що український літак, який знаходився в Афганістані, забрав з Кабула громадян України, а також Нідерландів, Хорватії, Білорусі і Афганістану. Пізніше Ніколенко розповів, що евакуації очікують ще понад 120 українців.

Поділитись