Україна надіслала гуманітарну допомогу у Бейрут

Україна надіслала гуманітарну допомогу у Бейрут

Україна відправила гуманітарну допомогу до постраждалого від вибуху міста Бейрут. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України у середу, 19 серпня.

“У Всесвітній день гуманітарної допомоги заступник міністра Дмитро Сеник взяв участь у церемонії відправки українських медикаментів і продовольства в Бейрут, який постраждав від вибухів 4 серпня. Вже найближчим часом вантаж у супроводі співробітників ДСНС України прибуде в ліванську столицю”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що постраждалі у Бейруті отримають від України медикаменти і продукти харчування. Літак відлетів з аеропорту “Київ”.

Нагадаємо, 4 серпня серія потужних вибухів прогриміла у порту Бейрута. Вибуховою хвилею було зруйновано велику кількість будинків, вибиті стекла і двері. Пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту. Влада Лівану заявила, що причиною потужних вибухів у портовій зоні Бейрута стали 2750 тон аміачної селітри, що зберігалася на складі, конфіскованої митними службами шість років тому.

Кількість загиблих у результаті серії вибухів в Бейруті досягла 171 людини. Ще понад 6 тис. людей отримали травми, 300 тис. залишилися без даху над головою.

Кабінет міністрів України 17 серпня прийняв рішення про виділення 8,4 млн грн на надання Лівану гуманітарної допомоги.

Поділитись