Україна може завдати серйозної шкоди російським військовим – CNN

Україна може завдати серйозної шкоди російським військовим – CNN

Український  ракетний удар  по штабу Чорноморського флоту РФ свідчить про те, що, незважаючи на повільне просування на передовій у контрнаступі, Україна все ще може завдати серйозної шкоди російським військовим. Такі цілі, як  Кримський міст,  мають значне символічне значення, а також стратегічне призначення.

Про це повідомляє CNN.

Це також частина ширших зусиль – у Криму, Запоріжжі, Донецьку та Луганську – з метою вразити російські логістичні, паливні, технічні та командні центри, щоб порушити їх здатність постачати лінію фронту.

Російський Чорноморський флот брав участь у сотнях ударів крилатими ракетами по Україні та загрожує торговому судноплавству через українські порти. Будь-які збої в його роботі та командних об’єктах (а також націлювання на судна в морі та в доках) є виграшем, особливо після виходу Росії  з Чорноморської зернової ініціативи  в липні.

Україна доклала значних зусиль для деградації російської ППО в Криму. Ці зусилля тепер, схоже, окупаються, оскільки українські ракети «Нептун» (і, ймовірно, надані Великобританією «Storm Shadow») здатні досягати цілей у глибині Криму.

У той час як деякі офіційні особи США критикували концентрацію України на Криму , українці стверджують, що націлити на все, що стосується Чорноморського флоту, варто.

Як зазначив у четвер Інститут вивчення війни, «підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади Чорноморського флоту беруть участь у найважливіших оборонних операціях на заході Запорізької області, а 22-й армійський корпус Чорноморського флоту обороняє позиції на східному березі Херсонської області».

Поділитись