Україна може за кілька місяців піти з Курської області – Bloomberg

Україна може за кілька місяців піти з Курської області – Bloomberg

Україна може за кілька місяців піти з Курської області, не забезпечивши собі переваг на переговорах, пише Bloomberg з посиланням на західних чиновників.

Це може статися, якщо Москва наважиться на масштабну контратаку.

Поки, втім, Росія не перекидала великої кількості військ зі сходу України під Курськ, повідомили дипломати західних країн (нагадаємо, Зеленський днями заявляв, що РФ ввела туди 60 тисяч військових, що, втім, спростовують західні та російські джерела). Але й Україна не закріплюється посилено на захоплених теренах.

За словами Сета Г. Джонса, експерта Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, немає доказів того, що українські сили копають траншеї, мінують поля чи ставлять зуби дракона.

«Вони насправді не готуються до великомасштабної, довгострокової оборони», – сказав експерт.

Він вважає, що це може бути частиною розрахунку Києва – щоб мати можливість швидко відступити або ж навпаки піти в нову атаку.

Але поки що американські та європейські чиновники все ще не розуміють, «у чому кінцева гра» України в Курській області. При цьому вони вважають, що «ціна операції в Курску може виявитися високою», і Київ, можливо, не зможе утримувати позиції в регіоні досить довго, щоб забезпечити важелі переговорів.

Поділитись