Україна може знеструмити частину російських регіонів

Україна може знеструмити частину російських регіонів

Сили оборони України можуть наносити удари по енергетичних об’єктах Росії та влаштувати окупантам блекаут в частині регіонів.

Про це заявив керівник безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія XXI» Павло Лакійчук в ефірі шоу «Говорить Великий Львів».

«Не було у нас такого задуму, щоб влаштувати їм блекаут. Але у росіян енергетична система доволі вразлива. Я нагадаю блекаут на півдні Росії влітку цього року, саме в спекотні місяці. Він був саме через те, що на Ростовській АЕС відбулася аварія на одному з енергоблоків. Виник дисбаланс, система «посипалася», тому що вона була перевантажена. І якщо до того можна було її збалансувати, використовуючи підстанції від інших регіонів, але так відбулося, що за місяць до того Сили оборони вразили дві підстанції на північному сході від нашої країни», – заявив він.

За словами експерта, саме ураження цих підстанцій не дозволило переключити частину електроенергії з центру на південь Росії. 

«І результат – регіональний блекаут, регіон не менший, ніж Україна, у росіян залишився без світла. Тож можна вважати, що навмисно чи ні, швидше, що ні, але ми продемонстрували, що можемо відповісти симетричним ударом, і занурити в пітьму частину РФ також», – сказав Лакійчук.

Поділитись