Україна де-факто звернула участь у СНД, заявив голова виконкому організації

Україна де-факто звернула участь у СНД, заявив голова виконкому організації

Україна де-юре не вийшла зі складу СНД і не анулювала більшість договорів, проте де-факто звернула участь у діяльності Співдружності, заявив голова виконавчого комітету СНД Сергій Лебедєв у кулуарах ПМЕФ.


“Україна залишається у складі СНД де-юре, а де-факто я з жалем констатую, і не лише я, жаль висловлюють представники інших країн Співдружності про те, що вона звернула свою участь у діяльності наших органів, практично не бере участі. Але юридично вона не вийшла зі складу”, – сказав Лебедєв.

За його словами, багато представників держав СНД “висловлюють надію та бажання”, щоб Україна повернулася до активної участі у діяльності Співдружності. “Взаємодія з Україною була вигідна завжди для України самої, є конкретні статистичні дані про те, яких збитків було завдано Україні внаслідок згортання зв’язків з країнами Співдружності, насамперед із Росією… Будь-які зв’язки мають взаємовигідний характер, тому, природно, країни Співдружності внаслідок згортання зв’язків з Україною також втрачали якісь можливості”, – зазначив Лебедєв.

За словами голови виконкому СНД, країни Співдружності були б зацікавлені у збереженні взаємовигідних зв’язків з Україною, зумовлених географічною близькістю та тісною кооперацією у минулому.

“Українська влада зі складу Співдружності не виходить, але поступово, поетапно вона виходить з деяких угод в рамках Співдружності, деяких договорів, анулює ці договори… Чимало таких угод, звідки вони не вийшли, хоча вони заявляють про те, що поступово вони мають намір вийти з більшості. Ми шкодуємо про це”, – наголосив Лебедєв.

Поділитись