Угорщина не хоче ділитися енергоресурсами з тими, хто запровадив санкції проти РФ

Угорщина не хоче ділитися енергоресурсами з тими, хто запровадив санкції проти РФ

Угорщина не планує ділитися ресурсами з країнами, які спричинили енергокризу запровадженням санкцій проти Росії.

Про це заявив журналіст Габор Штір, повідомляє агентство «Прайм».

За його словами, Будапешт спочатку не схвалював запровадження ембарго на російську нафту навіть тоді, коли питання було на стадії обговорення. Штир наголосив, що Угорщина вважала ці заходи тупиковими. Однак, як зазначив він, за такою позицією була негативна реакція з боку Європи: країну звинуватили в тому, що вона зруйнувала солідарність та єдність ЄС. Однак зараз стає зрозумілим, що це справді безвихідна ситуація, зазначив Штір.

«Це вже починають у Євросоюзі розуміти, що будуть великі проблеми. І тоді вони вирішили по-іншому (проявити — ред.) солідарність — поділити ресурси, але Угорщина однозначно не хоче і не збирається ділитися з тими країнами, які спровокували цю кризу. Це несправедливо, м’яко кажучи», – зазначив він.

За словами журналіста, під час розгляду ембарго деякі члени ЄС не хотіли «солідаризуватись» з країнами, які не мають виходу до моря.

Раніше президент та головний виконавчий директор компанії Siemens Energy AG Крістіан Брух заявив, що, ймовірно, Європа буде змушена жити в умовах вищої вартості енергоносіїв.

Поділитись