У ЗСУ розповіли про «сіру зону» на Харківщині

У ЗСУ розповіли про «сіру зону» на Харківщині

У ЗСУ розповіли про «сіру зону» на Харківщині, яка збільшилася після активізації дій ворога у прикордонні.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко пояснив, що на певних територіях на кордоні з рф постійно відбувалися бойові зіткнення за участі Сил оборони та ворожих ДРГ — ще з 2022 року, коли ЗСУ деокупували регіон.

«Дійсно, після того, як ворог там відступив під час Харківської кампанії (восени 2022 року, — ред), але він ідеально по лінії кордону не зупинився. Все одно там відбувались артилерійські бої, постійно відбувались зіткнення з ДРГ і ворог не зміг виставити свої військові заслони ідеально по лінії фронту. Вглиб рф там утворилась така лінія, різна по товщині 5-10 км, де по суті вона була нічийна, але на території росії, росіяни і ЗСУ не могли там закріпитися, чи вибудувати якісь потужні фортифікації в тому плані, що одразу завдавались удари», — розповів він.

За словами військового, окупантам для того, щоб ЗСУ не змогли і надалі зайти на територію рф чи вибудувати фортифікації, поставили завдання, окрім масштабної інформаційної кампанії, зайняти цю територію.

«Наступальним діям ворога (у Харківській області 10 травня, — ред) передувала масштабна інформаційна кампанія. Пригадуємо, як вони нагнітали ситуацію на цьому напрямку. Завдання, яке ставилось перед окупантами — відтягнути наші резерви та ресурси. Хоча, насправді, вони там намагалися покращити становище їх військ. Бо, якщо ми поспостерігаємо, звідки вони наступали, то це славнозвісне Шебекіно», — нагадав Тимочко.

Поділитись