У Запорізькій області прокурор вимагав хабар

У Запорізькій області прокурор вимагав хабар

Генпрокуратурою спільно з ДБР та Нацполіцією у Запорізькій області 14 травня затримано прокурора під час отримання ним неправомірної вигоди.

На сайті ГПУ повідомляється, що прокурор, використовуючи своє службове становище, вимагав від громадянина України неправомірну вигоду в сумі 20 тис доларів США та отримав її частину в сумі 10 тис доларів США, за невжиття заходів представницького характеру щодо скасування реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації, а також невизнання договору купівлі-продажу майна та звільнення земельних ділянок від розміщень будівель та споруд.

На цей час проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питанш про оголошення затриманому прокурору про підозру у вчиненому кримінальному правопорушенні та про обрання запобіжного заходу.

Зазначається, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись