У ВООЗ спрогнозували терміни закінчення пандемії COVID-19

У ВООЗ спрогнозували терміни закінчення пандемії COVID-19

Для цього кожній країні треба прищепити 70% населення.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що пандемія коронавируса не закінчиться принаймні до середини 2022 року, коли кожна країна може потенційно вакцинувати 70% свого населення.

Глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус заявив про глобальної мети – забезпечити імунізацію не менше 10% населення кожної країни до вересня, 40% – до кінця року і 70% – до середини наступного року.

« Це найважливіші етапи, які ми повинні досягти разом, щоб припинити пандемію. Пандемія закінчиться, коли світ вирішить покласти цьому край, оскільки рішення в наших руках », – сказав він.

За словами Гебрейесуса, для того, щоб вакцинувати 70% населення кожної країни, потрібно 11 млрд доз вакцин. Він закликав багаті країни почати розподіляти препарати, а не накопичувати їх. У той же час Гебрейесус вважає, що рівномірний розподіл вакцин – це лише короткострокове рішення. На його думку, в світі потрібно « різко збільшити» їх виробництво, щоб допомогти країнам з низьким рівнем доходу.

За даними ВООЗ, в світі від COVID-19 щеплено понад два мільярди людей – це приблизно четверта частина світового населення і значно нижче порога в 70%, необхідного для досягнення колективного імунітету.

Зараз в списку ВООЗ є такі штами коронавірусу: Альфа (виявлений у Великобританії), Бета (Південна Африка), Гамма (Бразилія), Дельта (Індія), Ця (перше зареєстрований в Великобританії і Нігерії), Йота (США), Каппа (Індія) і Лямбда (Перу).

Поділитись