У Вашингтоні введено режим надзвичайної події через навалу мігрантів

У Вашингтоні введено режим надзвичайної події через навалу мігрантів

Мер Вашингтона Мюріел Боузер оголосила про введення режиму НП через великий потік мігрантів.

Їх відправляють до столиці губернатори штатів, що межують з Мексикою, — зокрема, Техасу та Арізони.

Для вирішення цієї проблеми у столиці буде створено спеціальне Управління у справах мігрантів. Як довго діятиме режим НП, не уточнюється.

Управління у справах мігрантів буде, серед іншого, надавати приїжджим допомогу з тимчасовим розміщенням, забезпечувати харчування та вирішувати «невідкладні медичні потреби», а також допомагати з транспортуванням до кінцевих пунктів призначення. На створення цієї організації виділять $10 млн, причому влада Вашингтона хоче домогтися від федеральної влади компенсації цієї суми.

На сайті Мюріел Боузер повідомляється, що губернатори прикордонних штатів почали направляти мігрантів до Вашингтона ще навесні поточного року «як політичний трюк, покликаний привернути увагу Білого дому». За ці місяці, за даними ЗМІ, до Вашингтона прибуло близько 9400 мігрантів.

Переправлення людей через кордон США супроводжується скандальними подіями, такими як виявлення 46 померлих нелегалів в автофургоні, який перевозив біженців. Губернатор штату Техас, де сталася ця НП, стверджував, що причиною стала міграційна політика президента Джо Байдена.

Поділитись