У Трампа пояснили концепцію завершення війни в Україні

У Трампа пояснили концепцію завершення війни в Україні

Трамп, у разі обрання на пост президента США, може запропонувати Києву та Москві заморозку по нинішній лінії фронту та відмову України від вступу до НАТО.

Про це заявив кандидат у віце-президенти від Республіканської партії Джей Ді Венс.

«Ймовірно, це буде виглядати приблизно як нинішня лінія розмежування між Росією та Україною. Це стане демілітаризованою зоною, яка буде сильно укріплена, щоб росіяни не вторглися знову», – пояснив Венс.

При цьому Україна, за його словами, збереже свій суверенітет, але зобов’язується дотримуватися нейтралітету, відмовляючись від вступу до НАТО та інших військово-політичних союзів. Венс також сказав, що Німеччина та інші європейські країни мають взяти на себе фінансову відповідальність за відновлення України.

«Росія хоче, щоб ця війна закінчилася. Україна хоче, щоб ця війна закінчилася. Європа, яка недофінансувала цю війну, тоді як американські платники податків були щедрими до українців, теж хоче завершення війни, оскільки вона піднімає ціни на енергоносії», — сказав Венс, описуючи контекст, у якому Трампом може бути запропонований мирний план.

Поділитись