У столиці Таїланду через брудне повітря закрили 450 шкіл

У столиці Таїланду через брудне повітря закрили 450 шкіл

Рівень вмісту твердих частинок в повітрі Бангкока становить 78,3 г / м3 і перевищує норму більш ніж у два рази.

У столиці Таїланду Бангкоку через надмірне рівень забруднення повітря закрили близько 450 шкіл. Про це пише Кореспондент з посиланням на місцеве видання Independent.

Відзначається, що в Бангкоку вміст твердих частинок становить 78,3 г / м3. При цьому рівень вище 35 вважається шкідливим для здоров’я, згідно незалежного монітора якості повітря AirVisual. При цьому індекс якості повітря Бангкока напередодні в середу склав 163 одиниць при максимально допустимому 150.

“Бангкок є одним з багатьох азіатських міст, де спостерігається високий рівень забруднення повітря через викиди численних заводів, а також з-за спалювання листя і трави на полях”, – йдеться в повідомленні. Очікується, що школи в Бангкоку будуть закриті на один день.

Раніше вчені проаналізували дані досліджень з 16 країн. Вони виявили, що якщо зв’язок з депресією, про яку повідомлялося в деяких дослідженнях, є причинно-наслідкового, то зниження глобального середнього впливу забруднення повітря дрібними частинками з 44 мкг / м3 до 25 мкг / м3 може привести до зниження ризику депресії на 15% у всьому світі.

Поділитись