У США судмедексперт заявив, що смерть Флойда наступила через хворе серце

У США судмедексперт заявив, що смерть Флойда наступила через хворе серце

У ході судового засідання у справі про смерть афроамериканця Джорджа Флойда, в якій звинувачується поліцейський Дерек Шовін, прозвучали свідчення судмедексперта.

Згідно з висновками експертизи за підсумками розтину, Флойд помер від серцево-легеневої зупинки на тлі компресії шиї і нестачі кисню. При цьому з’ясувалося, що потерпілий страждав артеріосклеричною і гіпертонічною хворобою серця і на момент НП мало місце інтоксикація фентанилом, а незадовго до цього він прийняв метамфетамін.

На питання суду про те, що саме призвело до смерті затриманого, експерт заявив, що причиною стало серцеве захворювання і організму потрібно більше кисню. Дії поліцейського Шовіна виявилися більшими, ніж організм потерпілого міг винести з урахуванням анамнезу, вказав експерт.

Смерть темношкірого американця з кримінальним минулим при затриманнях поліцією навесні минулого року спровокувала хвилю масових протестів і заворушень в США та інших країнах. Були затримані тисячі учасників стихійних протестів, кілька людей загинули.

Поділитись