У США стихійна пожежа знищила понад тисячу житлових будинків

У США стихійна пожежа знищила понад тисячу житлових будинків

Три людини вважаються зниклими безвісти після лісових пожеж, що охопили передмістя Колорадо і знищили понад 1 тис. будинків у районі Боулдера, пише The Hill.

Шериф округу Боулдер Джо Пелле заявив на прес-конференції, що двоє людей зникли безвісти в районі Суперіор, ще одна — в районі Маршалл. Вдома зниклих мешканців було зруйновано під час пожежі і є побоювання, що люди мертві. Зруйновані будинки тепер покриті шаром снігу.

«Я підозрюю, що у нас будуть людські жертви, виходячи з масштабів цієї пожежі, швидкості та її жорстокості. Я думаю, це диво, що їх лише троє людей, а не сотні. Нам дуже пощастило, що ми не маємо списку зі 100 зниклих безвісти», — сказав Пелле.

Лісова пожежа спалахнула ввечері 30 грудня після того, як сильний вітер пронісся випаленими сонцем газонами після незвичайно сухого сезону в регіоні. Полум’я поширилося щонайменше на 1,3 тис. акрів (526 га) землі.

Розслідування причин пожежі продовжується. Однією могли стати обірвані лінії електропередач.

«Якщо це виявиться підпалом або безрозсудною поведінкою, ми вживемо відповідних заходів. У день пожежі там була особлива зона, там нічого не мало горіти», — зазначив Пелле.

Поділитись