У США розповіли подробиці замаху на Трампа

У США розповіли подробиці замаху на Трампа

20-річний Томас Метью Крукс, який стріляв у Трампа, почав запасатися матеріалами для бомби ще більше року тому, працюючи в будинку престарілих.

Про це повідомив The Wall Street Journal спеціальний агент ФБР Кевін Роджек. Слідство зафіксувало щонайменше шість таких покупок.

Також з весни 2023 року стрілець 25 разів купував обладнання для зброї. Обладнання та хімікати Крукс зберігав у будинку своїх батьків. Оскільки він цікавився наукою, влаштовував експерименти та був лауреатом премії з математики, його батьки нічого не запідозрили.

«Батьки сказали, що нічого про це не знали. На допитах вони поводилися переконливо і співпрацювали [зі слідством]», — додав Роджек.

Колишній агент Секретної служби Пол Еклофф у розмові з The Hill припустив, що Крукс мав психічні проблеми.Раніше New York Post писала, що Крукс шукав в інтернеті інформацію про депресивний розлад. Також Крус читав про нещодавній замах на прем’єра Словаччини Фіцо та вбивство Джона Кеннеді.

The New York Times повідомляє, що поліція помітила Крукса за 90 хвилин до замаху. Один поліцейський відправив фото стрільця колегам із припискою про «підозрілу особу». Однак поліція не вжила жодних заходів.

Поділитись