У США розповіли, як відбувався вивід ЗСУ із Авдіївки

У США розповіли, як відбувався вивід ЗСУ із Авдіївки

Виведення українських військ з Авдіївки було хаотичним і почалося ще до наказу Сирського – солдати просто почали йти зі своїх позицій без узгодження з командуванням.

Про це пише Washington Post із посиланням на українських військових.

«Військові, які брали участь в операції, заявили, що вони не впевнені, скільки залишилося їхніх бойових товаришів в Авдіївці, але будь-яка кількість жертв, напевно, призведе до подальшого погіршення морального духу на лінії фронту», – йдеться у статті.

WP цитує американських чиновників, які з посиланням на українських офіційних осіб повідомили, що десятки українських солдатів залишилися в Авдіївці, коли їхні підрозділи відійшли.

Один високопоставлений американський чиновник повідомив, що щонайменше 25 українських солдатів були взяті в полон російською армією, що наступає. Ця кількість може бути близько 100, як українці пізніше зізналися офіційним особам США.

Військовослужбовці ЗСУ, знайомі з останніми тижнями боїв в Авдіївці та швидким виведенням військ України з міста, заявили, що ситуація була хаотичною та погано спланованою.

Згідно з повідомленнями, відступ за наказом генерал-полковника Олександра Сирського був «похмурою та небезпечною» операцією – і навряд чи це впорядкований відхід на «вигідніші позиції», як заявляли українське військове командування.

Один солдат анонімно сказав, що деяким військам було наказано «зайняти позиції, які вже були втрачені або зруйновані».

Солдат розповів, що військовослужбовці були виснажені після дворічної служби без ротації і втома змусила їх залишити позиції «без попереднього узгодження з командуванням».

Поділитись