У США рівень води в річці Міссісіпі опустився до рекордно низького рівня

У США рівень води в річці Міссісіпі опустився до рекордно низького рівня

У США рівень води в річці Міссісіпі опустився до рекордно низького рівня через посушливу погоду.

Ця подія загрожує обернутися для країни економічною кризою. Про це повідомляє телеканал NBC. Кореспондент телеканалу Морган Ческі розповів, що зараз річка Міссісіпі є «сумним видовищем». Деякі ділянки, що колись були частиною русла річки, через посуху стали її берегами.

У сюжеті NBC уточнюється, що рух барж зі сталлю та сільськогосподарською продукцією через низький рівень води в Міссісіпі сповільнився або навіть зупинився.

Капітан-лейтенант берегової охорони Мері Гілдей розповіла, що постачання цим шляхом відіграють важливу роль в економіці США. За її словами, за нинішніх прогнозів ситуація навряд чи налагодиться найближчим часом.

Телеканал пояснює, що завдяки Міссісіпі у США функціонують вантажоперевезення обсягом 12,6 мільярда доларів. Ця галузь створює десятки тисяч робочих місць. Крім того, саме цією річкою зі США експортується 60% всього зерна. Через посуху на водних шляхах простоюють 127 суден і понад 1,8 тисяч барж.

Фермер із Арканзасу Роджер Сміт у розмові з NBC розповів, що ще жодного разу не бачив такого низького рівня води. Він був змушений відкласти збирання врожаю соєвих бобів, оскільки місця для його зберігання немає, а скористатися річкою для перевезення тепер неможливо.

Поділитись