У США проведуть розслідування щодо колишнього держсекретаря Джона Керрі

У США проведуть розслідування щодо колишнього держсекретаря Джона Керрі

Комітет з нагляду та підзвітності Палати представників Конгресу проводить розслідування щодо діяльності колишнього держсекретаря США Джона Керрі на посаді спецпредставника президента Сполучених Штатів з клімату та його переговорів із владою КНР.

Це випливає з листа, надісланого Джону Керрі головою згаданого комітету Джеймсом Комером (республіканець, штат Кентуккі).

“Комітет розслідує вашу роль в адміністрації [президента США Джо] Байдена та характер ваших переговорів із Комуністичною партією Китаю”, – йдеться у документі, опублікованому на сайті комітету.

Як пояснив Комер, затвердження кандидатури на посаду спецпредставника президента США щодо клімату не вимагає схвалення Сенатом Конгресу. При цьому Керрі, обіймаючи цю посаду, є членом президентського кабінету, а також має повноваження для укладання міжнародних угод від імені США.

За словами Комера, під час роботи Конгресу минулого скликання (завершив роботу 3 січня 2023 року) республіканці вже запитували у Керрі інформацію щодо посади, яку він займає. “До цього моменту ви не відповіли ні на один із наших запитів. При цьому ви продовжуєте займатися діяльністю, яка може підривати наш економічний добробут, обходити повноваження Конгресу та загрожувати зовнішній політиці [США] під приводом захисту клімату. Комітет запитує документи та інформацію, щоб зрозуміти вашу роль та забезпечити необхідну прозорість щодо [апарату] спецпредставника США з клімату та його діяльності”, – сказано в листі.

Поділитись