У США пояснили причину, чому ЗСУ поки не можуть перейти в контрнаступ

У США пояснили причину, чому ЗСУ поки не можуть перейти в контрнаступ

Українська армія продовжує зазнавати втрат, що позначається на її можливості йти у новий наступ.

Як повідомляє The Washington Post, українська армія зупинилася в очікуванні поставок західної зброї. Ознаки підготовки великого наступу на російську армію відсутні, незважаючи на раніше зроблені заяви у Києві.

Протягом кількох останніх тижнів західні аналітики прогнозували майбутній великий контрнаступ України. У прогнозах йшлося, що Київ хоче повернути Херсон, а також усі прилеглі території.

«В окопах, виритих менш ніж за милю від російських позицій у вказаному районі, бійці ЗСУ ховаються від постійних артилерійських обстрілів. Можливість просуватися вперед відсутня, напруга наростає, а російські обстріли посилюються з кожним днем», – йдеться у матеріалі.

ВСУ потрапили в безвихідь замість контрнаступу, час Києва вислизає, зазначили журналісти. Прогрес зупинився, солдати опинилися на відкритій місцевості, сховатися українцям ніде, всі дороги вкриті вирвами від ударів російських безпілотників «Орлан-10».

«Командування ЗСУ не називає термінів наступу і чекає на постачання західної зброї. Зараз Київ не має можливості наступу на жодній ділянці фронту», – йдеться у виданні.

Поділитись