У США пояснили наслідки приходу Трампа до влади для України

У США пояснили наслідки приходу Трампа до влади для України

Повернення Дональда Трампа на політичну арену може змінити нинішній курс Вашингтона щодо підтримки України, пише політолог Роберт Фарлі у статті для 19FortyFive.

45-й президент США, зазначає автор, залишається значною силою в американській політиці. Колишній американський лідер, вважає Фарлі, «мав дружні стосунки» з путіним, і його зовнішня політика, як і раніше, контрастує з думками багатьох усередині самої Республіканської партії.

При цьому Фарлі попереджає, що якщо судові позови проти Трампа мають успіх, то екс-президент, швидше за все, не братиме участі у виборах 2024 року. Однак якщо Трамп виграє справи, тоді все можливе, вважає автор.

У статті йдеться про те, що нині в американській політиці склався незвичний зовнішньополітичний консенсус. Для більшості кандидатів немає сенсу вкраплювати зовнішньополітичний порядок денний у свою програму, однак у 2024 році все це може різко змінитись, резюмує Фарлі.

Раніше Трамп заявив, що не допустив би ескалації в Україні, якби залишився на посаді президента. Він також закликав пам’ятати про російські ядерні ракети, назвавши їх вагомою причиною для дружби з Москвою.

Поділитись