У США оголосили винагороду за інформацію про спонсора ХАМАС

У США оголосили винагороду за інформацію про спонсора ХАМАС

Держдеп оголосив нагороду до 10 млн. доларів за інформацію про спонсора ХАМАС. При тому, що одним із найбільших спонсорів цієї організації є Катар – найближчий союзник США у регіоні Перської затоки.

На офіційному сайті Держдепу опубліковано список із п’яти спонсорів.

Зокрема, йдеться про Абдельбасита Хамза Ельхассан Хаїра, який проживає в Судані фінансист, про якого сказано, що він брав участь у переказі майже 20 млн доларів ХАМАС.

Ще три особи зі списку Держдепу проживають у Туреччині та володіють компаніями, що входять до інвестиційного портфелю ХАМАС. П’ятого – Мухаммеда Ахмад Абд аль-Даїм Насраллу – пов’язують з іранськими організаціями та фінансуванням бойового крила ХАМАС.

У рамках програми «Винагорода за правосуддя» Держдеп пропонує до 10 млн. доларів за інформацію про людей, які входять до ланцюжка фінансування ХАМАС.

Зазначимо, що за загальновідомою інформацією одним із головних спонсорів ХАМАС є Катар. У Катарі живе лідер організації Ісмаїл Ханія.

За даними газети New York Times за останні 10 років Катар перевів владі сектору Газа, що знаходиться під контролем ХАМАС, мільярди доларів. Гроші передавалися готівкою у валізах. В ізраїльській розвідці вважають, що частина цих грошей використовувалася для підготовки нападу на Ізраїль 7 жовтня.

При цьому в Катарі знаходиться найбільша на Близькому Сході військова база США. І нещодавно термін оренди території під неї Вашингтон продовжив із Катаром ще на 10 років.

І не виключено, що частину отриманих від США грошей за розміщення військової бази Катар також надішле на допомогу ХАМАС.

Поділитись