У США і Канаді почалися акції на підтримку палестинців

У США і Канаді почалися акції на підтримку палестинців

У Нью-Йорку і Монреалі проходять численні акції на підтримку Палестини через збройного конфлікту на Близькому Сході.

акція в нью-йоркському районі Бруклін зібрала близько 500 чоловік, багато учасників прийшли з прапорами, транспарантами і плакатами із закликами припинити ізраїльську окупацію. Відзначається, що деякі демонстранти забираються з палестинськими прапорами на даху автомобілів.

Підтримати палестинський народ вийшли і жителі канадського Монреаля, передає телеканал CBC. Учасники вийшли на демонстрацію з палестинськими прапорами і гаслами «Життя палестинців мають значення».

Як і в Нью-Йорку, акція в Монреалі проходить без інцидентів.

Раніше маніфестації на підтримку Палестини також пройшли в ряді європейських міст.

Так, в Лондоні дев’ять правоохоронців постраждали при спробах розігнати невеликий натовп протестуючих біля посольства Ізраїлю після закінчення мітингу, повідомило лондонське видання Evening Standard. Демонстранти почали кидати яйця і пляшки в офіцерів.

Крім того, мітинги проходили в Берліні, Франкфурті, Лейпцигу та інших містах Німеччини, пише Deutsche Welle. У демонстраціях брали участь понад 6 тис. Осіб по всій країні. Повідомлялося про кілька інцидентів на мітингу у Франкфурті, поліція розігнала ходу через недотримання демонстрантами правопорядку.

Поділитись