У США хочуть відсторонити від роботи чиновника за обшуки в будинку Дональда Трампа

У США хочуть відсторонити від роботи чиновника за обшуки в будинку Дональда Трампа

Член палати представників конгресу США Марджорі Тейлор Грін, республіканка від штату Джорджія, повідомила, що ініціювала процес оголошення імпічменту голові Мін’юсту країни Мерріку Гарланду за обшуки в будинку екс-президента Дональда Трампа.

“Я вношу на розгляд ініціативу про імпічмент Мерріка Гарланда. Ми не можемо терпіти подібного тут, в Америці, де наші великі інститути зневажаються з тією метою, щоб узяти гору над чиїмись політичними опонентами. Це не те, заради чого вони існують, і такого ніколи не має відбуватися”, – розповіла вона журналістам.

Конгресвумен додала, що Гарланд, який є водночас генеральним прокурором, “зловжив своїми повноваженнями, щоб зазнати політичного переслідування опонентів” нинішнього американського лідера Джо Байдена.

“Мета подібних дій – не допустити, щоб [колишній] президент Трамп коли-небудь знову повернувся до Овального кабінету”, – пояснила Грін.

Обшуки в маєтку Трампа відбулися 8 серпня. Він пояснив їхньою можливою участю у виборах 2024 року. “Після роботи та співпраці з відповідними державними органами цей неоголошений рейд у моєму будинку не був ні необхідним, ні доречним”, – наголошується у заяві політика.

Поділитись