У США 12 штатів подали позов до Байдена через кліматичний указ

У США 12 штатів подали позов до Байдена через кліматичний указ

Влада 12 американських штатів подали позов щодо президента країни Джо Байдена і його адміністрації за підписання указу про захист здоров’я населення та навколишнього середовища.

Про це повідомило видання The Hill.

У позові, який був поданий до федерального суду штату Міссурі, йдеться, що розширення повноважень федеральних регуляторів може завдати серйозного економічного збитку. Також наголошується, що федеральна влада можуть стверджувати цифри громадських витрат парникових газів, які потім стануть підставою для федеральних регуляторів змінювати і вводити нові положення, що призведе до додаткового фінансового тягаря рядових жителів країни. На думку позивачів, указ порушує принцип поділу влади, а загальна сума витрат може скласти $ 9,5 трлн.

Спочатку позов висунув генеральний прокурор Міссурі Ерік Шмітт, до нього також приєдналися колеги з Арканзасу, Арізони, Індіани, Монтани, Канзасу, Огайо, Небраски, Оклахоми, Теннесі, Юти і Південної Кароліни.

19 лютого США офіційно приєдналися до міжнародної угоди щодо обмеження глобального потепління, відомому як Паризька хартія по клімату.

За угодою країни, які підписали документ, будуть підвищувати свої зобов’язання по скороченню викидів парникових газів кожні п’ять років.

США офіційно вийшли з угоди в кінці минулого року за наказом екс-президента Дональда Трампа, ставши першою і єдиною країною, яка залишила угоду з моменту його прийняття в 2015 році.

Демократ Джо Байден, який вступив на посаду президента США 20 січня, невдовзі після інавгурації підписав указ про повернення країни в коаліцію урядів, що борються з кліматичною кризою.

Поділитись