У справі сепаратистів Каталонії з’явилися 10 тисяч російських солдатів

У справі сепаратистів Каталонії з’явилися 10 тисяч російських солдатів

В іспанському суді з’явилися дані про готовність представників Росії надіслати на допомогу сепаратистам Каталонії 10 тисяч солдатів.

Про це повідомляє el Periodico.

Слідство стверджує, що висновки про зв’язки з Москвою можна зробити з прослушки двох розмов 2018 року довіреної особи колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона Віктора Тарадельяса (Víctor Terradellas), який їздив до Росії. Він повідомляв главі іспанського регіону, що можна розраховувати на 10 тисяч російських солдатів, готових захищати незалежну Каталонію.

Стверджується, що керівник якоїсь «організації, створеної за часів Горбачова», також був готовий виплатити зовнішній борг нової держави, однак Пучдемон не став погоджуватися. Російські джерела видання спростовують факт зустрічі Тарадельяса з офіційними особами. При цьому політолог, колишній депутат Держдуми Сергій Марков підтвердив, що тричі зустрічався з каталонцями, які просили допомогти встановити контакти.

Крім того, у справі йдеться йде про зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним іншого наближеного Пучдемону Уріола Солера (Oriol Soler), якого затримали 20 жовтня по справі про шахрайство.

Поділитись