У справі МН17 з’явилися нові факти

У справі МН17 з’явилися нові факти

Причиною катастрофи МН17 в небі над Донбасом став теракт на борту авіалайнера. Про це заявив російський експерт Юрій Антипов.

За його словами, він має в своєму розпорядженні достатні доказами того, що саме вибух на борту привів до загибелі пасажирів і екіпажу.

“Рейс МН17 був підірваний зсередини в результаті спецоперації. У потрібному місці і в потрібний час. Наявні у мене факти однозначно це доводять і навіть виявляють речовину, якою цей літак був підірваний”, – заявив він.

Він підкреслив, що на користь цієї версії говорять, в першу чергу, фотографії тіл з місця аварії. Вони були в такому стані, до якого їх міг привести тільки вибух всередині салону авіалайнера. Антипов зазначив, що ця катастрофа багато в чому схожа з трагедією над Сінаєм в 2015 році.

“Обидва лайнера летіли приблизно на однаковій висоті (9 і 10 км) приблизно з однаковою швидкістю (850 і 900 км / год). І обидва одномоментно зруйнувалися в польоті на три основні складові: хвіст, центральна частина з крилами і кабіна пілотів”, – розповів експерт.

На його думку, до руйнування конструкції могло привести тільки великий внутрішній тиск від вибуху. По салону лайнера розлетілися металеві частинки, яких немає ні у «Бука», ні у «Боїнга 777». Експерт також вважає дивним, що жоден з чотирьох мікрофонів в кабіні пілотів не записав звук вибуху від ракети. Значить, за словами Антипова, до моменту вибуху вже «був порваний кабель зв’язку».

Пасажирський Boeing 777 компанії «Малайзійські авіалінії», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області України 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 осіб, які були громадянами десяти держав.

Приватний детектив з Німеччини Йозеф Реш, який займався розслідуванням катастрофи малайзійського Boeing 777, готовий виступити свідком у суді. Реш хоче представити нові докази катастрофи МН17. Він уже надіслав відповідного листа в прокуратуру Нідерландів.

Поділитись