У справі MH17 з’явилися нові свідки

У справі MH17 з’явилися нові свідки

У справі про збиття на Донбасі малайзійського “Боїнга” з’явилися нові свідки.

Про це, як повідомляє NRC, заявив глава Спільної слідчої групи Уілберт Пауліссен. Рейс MH17 був збитий із зенітного ракетного комплексу «Бук» в 2014 році. Загинули 298 осіб. Спільна слідча група веде офіційне розслідування події. У неї входять представники Бельгії, України, Малайзії, Австралії та Нідерландів.

Місяць тому група назвала винними в катастрофі лайнера українця Леоніда Харченка і росіян Ігоря Стрєлкова, Олега Пулатова і Сергія Дубинського. Також слідчі визнали доведеною причетність Росії до трагедії.

Керівник Спільної слідчої групи зустрівся в голландському місті Ньювегейн з рідними деяких із загиблих. Уілберт Пауліссен повідомив їм, що в справі з’явилися нові свідки.

У свою чергу, глава Національної прокуратури Нідерландів Фред Вестербеке, також присутній на зустрічі, запевнив сім’ї загиблих, що на суді будуть представлені нові докази причетності Росії до катастрофи.

Крім того, він зізнався, що його дратує той факт, що Ігор Стрєлков вільно пересувається по Москві, а не знаходиться під вартою.

Поділитись