У Словаччині введуть комендантську годину і обов’язкове носіння респіраторів

У Словаччині введуть комендантську годину і обов’язкове носіння респіраторів

Після переговорів з вченими та епідеміологами уряд Словаччини схвалив нові обмеження.

У країні з 3 березня буде введена комендантська година і обов’язкове носіння респіраторів, повідомило в неділю, 28 лютого, видання The Slovak Spectator.

Комендантська година діятиме з 20:00 до 01:00. Також жителям буде заборонено залишати будинки без поважних причин з 05:00 до 20:00. З 8березня люди зобов’язані будуть носити респіратори в магазинах і громадському транспорті, виняток буде зроблено тільки для дітей. З 15 березня респіратори будуть обов’язкові у всіх громадських місцях.

Людям з підтвердженим COVID-19 заборонено буде виходити з дому, крім випадків походу до лікаря або в аптеку (до сих пір їм можна було ходити по магазинам, щоб купити предмети першої необхідності, якщо ніхто не міг зробити це за них). Прогулянки на природі між районами також забороняються.

Метою нових протиепідемічних правил повинно бути зниження мобільності, зменшення поширення інфекції і запобігання завезення нових мутацій, а також уповільнення зростання числа госпіталізацій в найближчі три тижні.

Поки нові заходи будуть діяти до 21 березня, але якщо епідеміологічна ситуація не покращиться, то уряд буде обговорювати введення локдауна.

Поділитись