У Словаччині відбудеться культурний форум за участі ветеранських організацій України

У Словаччині відбудеться культурний форум за участі ветеранських організацій України

У приміщенні Посольства Словацької Республіки в Україні відбулася прес-конференція «Дні України в м. Кошице» і «Словацько-українського форуму 2021 року», в якій взяли участь: Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін; народний депутат Верховної Ради України та Керівник Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі Словацькою Республікою Анатолій Костюх; уповноважений міста Кошице з питань розвитку транскордонного співробітництва Кошице – Ужгород і Закарпатська область України, директор асоціації «FEMAN» та головний організатор заходу “Дні України в м. Кошице” Едуард Бураш; радник – Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко; представник Торгово-промислової палати України (ТПП) та керівник Департаменту туризму Володимир Царук.

Програма цього Міжнародного економічного та культурного Форуму, який триватиме з 23 по 30 вересня, є дуже цікавою, насиченою і багатовекторною. В рамках події відбудеться міжнародний економічний форум SUF2021 на тему: “Транскордонне словацько-українське співробітництво та досвід органів місцевого самоврядування”, на який (у числі інших делегатів) приїдуть близько 30 народних депутатів України.  Цікаво, що цього разу у складі потужного “українського десанту” до Кошице прибудуть не лише наші авторитетні політики, бізнесмени та мери міст, а також і відомі вітчизняні митці.

Як зазначив Марек Шафін, ці заходи давно стали традиційними.

«Сподіваюся, що і в цьому році, незважаючи на пандемію, вийде провести цей захід якнаймога краще. У цьому році прийматимуть участь представники українського ветеранського руху. Крім того, хочу нагадати, що в цьому році патронацтво над заходом узяв голова Національної Ради (парламенту) Словаччини Борис Коллар, який планує відвідати з офіційним візитом Україну найближчим часом», – підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні.

Крім того, як стало відомо, ветерани АТО перебуватимуть у місті Кошица коштом словацької сторони. Для них буде організовані подорож Східною Словаччиною та пробіг ветеранів-інвалідів у найбільшому парку міста.

Поділитись