У Слов’янському районі загорілося пшеничне поле

У Слов’янському районі загорілося пшеничне поле

Фото і відео пожежі на скошеному пшеничному полі в Фейсбук опублікував Сергій Лиманський, завідувач відділенням «Крейдяна флора» Українського степового природного заповідника.

“Безсонна ніч і майже нульовий результат. На жаль, звернутися в службу МНС, не завжди означає, отримати допомогу. Так вийшло в нашому випадку звернення завідувача заповідником” Крейдяна флора “про те, що в безпосередній близькості від Природного Заповідника Республіканського Підпорядкування, горить скошене поле пшениці.
Цілу ніч поле продовжувало горіти, його гасити ніхто і не думав. Хоча для однієї оснащеної команди пожежного автомобіля, достатньо було однієї години, щоб забризкати водою вогонь”, написав він.

Пізніше о місця пожежі прибула команда на пожежній машині МАЗ з міста Миколаївка і зупинилися біля палаючого поля. Я представився і запитав, чому вони стоять і спостерігають, а не вживають заходів до гасіння пожежі. Не виходячи з автомобіля, через відкрите вікно, мені сказали, що такі пожежі цей автомобіль не гасить. Після короткої розмови, напевно старший групи, подзвонив диспетчеру і закрив вікно. Після розмови з диспетчером, група виїхала і згорнула на які не палають ділянку поля, не сказавши нам ні слова”, – додав він.

 

Поділитись