У Сирії за добу повернулися понад тисячу біженців

У Сирії за добу повернулися понад тисячу біженців

Понад 300 чоловік повернулися з Лівану до Сирії за добу, ще понад 700 біженців прибули з Йорданії, випливає з інформаційного бюлетеня центру прийому, розподілу та розміщення біженців.

“За минулу добу в Сирійську Арабську Республіку з територій іноземних держав повернулися 1 029 біженців, в тому числі з Лівану через пункти пропуску “Джейдет-Ябус”,”Телль-Калах “- 312 осіб (жінок – 94, дітей – 159), з Йорданії через пункт пропуску “Насіб” – 717 осіб (жінок – 215, дітей – 366) “, – йдеться в повідомленні.

За даними центру, інженерні підрозділи збройних сил Сирії за добу фахівці розмінували в Дамаску і Земрін (провінція Дераа) 2,8 гектара території, а також знищили 43 вибухонебезпечних предмета.

Збройний конфлікт у Сирії триває з 2011 року. В кінці 2017 року було оголошено про перемогу над терористичним угрупуванням ІГІЛ в Сирії та Іраку. В окремих районах країн тривають зачистки від бойовиків. На даний момент на перший план виступає політичне врегулювання, відновлення Сирії, а також повернення біженців.

Поділитись