У Сербії – надлишок вакцин, жителі відмовляються робити щеплення

У Сербії – надлишок вакцин, жителі відмовляються робити щеплення

В той час, як більшість держав ламають голову над тим, як забезпечити достатню кількість вакцини проти коронавірусу, Сербія веде друге боротьбу – як переконати своїх громадян вакцинуватися.

Про це повідомляє хорватське агентство Index.

Сербія має настільки багато вакцин, що пропонує їх будь-кому, хто прибуває з-за кордону, починаючи програму «туризму вакцинації». Це результат дипломатичних ініціатив Белграда на Заході і Сході, які забезпечили їй майже 15 мільйонів доз вакцини трохи менше семи мільйонам жителів.

У Сербії є вакцини Pfizer, AstraZenece, Sputnik V і Sinopharma, тому одна з найбідніших частин Європи за кілька днів стала лідером вакцинації на континенті.

Але дані уряду в Белграді показують, що заявку на вакцинацію подали трохи менше чверті жителів, повідомляє хорватське агентство новин. Після того, як Сербія вакцинувати всіх, хто поспішив це зробити, швидкість вакцинації сповільнилася.

«Як Бога, я прошу вас, пройдіть вакцинацію», – заявив президент Сербії Олександр Вучич на прес-конференції, додавши, що вакцини є і їх буде більше.

Поділитись