У Саудівській Аравії заарештовано найвпливовіших членів королівської сім’ї

У Саудівській Аравії заарештовано найвпливовіших членів королівської сім’ї

Три високопоставлені члени королівської сім’ї Саудівської Аравії, серед яких брат короля Салмана, були арештовані з невідомих причин, повідомляють американські видання New York Times і Wall Street Journal, пише BBC.

Двоє із заарештованих є одними з найвпливовіших людей в королівстві. За даними видань, це молодший брат короля Ахмед ібн Абдул-Азіз і колишній наслідний принц Мухаммед ібн Наїф. Обидва вони в різний час очолювали МВС. Також затриманий ще один принц – Наваф ібн Наїф.

За повідомленням американських видань, арешти пройшли вранці в п’ятницю, 6 березня. Wall Street Journal пише, що причиною є справа про державну зраду.

Проте влада країни не коментують інформацію про затримання і про їх причини. Журналісти вважають, що за всім цим стоїть нинішній наслідний принц Мухаммед ібн Салман, який є фактичним правителем Саудівської Аравії.

У 2017 році він наказав затримати десятки міністрів, підприємців і членів королівської сім’ї за підозрою в корупції. Деякий час вони провели під фактичним арештів в готелі Ritz Carlton, але пізніше їх відпустили. Згідно з неофіційними даними, за свою свободу вони заплатили десятки мільярдів доларів.

Поділитись