У самопроголошеній ЛНР висунули ультиматум українській владі

У самопроголошеній ЛНР висунули ультиматум українській владі

Спроби Києва домовлятися про долю Донбасу без представників самопроголошених Луганській і Донецькій народних республік – безперспективні, заявив в середу представник так званої ЛНР в політичній підгрупі по врегулювання ситуації в регіоні Родіон Мірошник.


Раніше газета “Комерсант” повідомила, що Україна передала “нормандської четвірці” (Німеччина, Росія, Україна, Франція) новий проект так званих кластерів для розробки дорожньої карти врегулювання конфлікту в Донбасі. Вони, за даними видання, фіксують істотні розбіжності з позицією Росії. Відзначається, що українські пропозиції вперше документально оформлені і представляють, як саме Києву хотілося б змінити мінські угоди.

“Спроби Києва домовлятися про долю Донбасу без представників Донбасу – безперспективні”, – заявив Мірошник.
На думку представника політичної підгрупи, мінські угоди вкрай незручні Києву і спроби їх переписати, як і спроби відмовитися від переговорів з ЛНР і ДНР – це “шлях у нікуди для політико-дипломатичного варіанту вирішення конфлікту”.
“ЛНР і ДНР не погодяться зі спробами Києва переписувати мінські угоди в своїх інтересах. А переговори про долю Донбасу будуть вестися, як того вимагають мінські угоди -” в обговоренні і за погодженням “з представниками ЛНР і ДНР”, – заявив Мірошник.

Питання врегулювання ситуації в Донбасі обговорюється в тому числі в ході зустрічей мінської контактної групи, яка з вересня 2014 прийняла вже три документа, що регламентують кроки по деескалації конфлікту. Однак і після угод про перемир’я між сторонами конфлікту тривають перестрілки. Контактна група по Донбасу погодила “формулу Штайнмайера”, яка визначає порядок надання особливого статусу Донбасу.

Поділитись