Військові з КНДР воюватимуть проти України на боці РФ

Військові з КНДР воюватимуть проти України на боці РФ

Якщо військові з КНДР таки воюватимуть проти України на боці РФ, то росіяни можуть зіштовхнутися з низкою проблем.

Росіяни визнавали, що спілкуватися з іноземцями – це складно, навіть коли йдеться про людей з Африки, які володіють «ламаною» англійською мовою, а коли приїжджають люди з Північної Кореї, то виникає питання, як координувати їхні дії, розповів «Громадському радіо» військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

«…коли приїжджають північнокорейці – як їм казати, що робити, куди йти, куди стріляти? І виникає запитання, чи не втечуть вони в перші години участі у війні, чи не здадуться в полон, та чи не будуть ті, хто повернеться в Пхеньян, ще 30 років розповідати про те, «як там живуть буржуї», як це робили червоноармійці, які були в Берліні», – сказав він.

За словами експерта, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні вже кілька разів з’являлася інформація про те, що КНДР нібито візьме участь у війні проти українців на боці росіян, але цього не трапилося:

«…у північнокорейській пресі з’являються повідомлення про те, що вони посилили свою бойову готовність, і що вони очікують нападу з боку Південної Кореї. І в цій парадигмі дивно відправляти певну кількість своїх військових до України, якщо КНДР очікує на напад з півдня. Це здається безглуздим. Водночас це може бути лиш елементом пропаганди».

Поділитись