У Росії заявили, що США нічого робити в «нормандському форматі»

У Росії заявили, що США нічого робити в «нормандському форматі»

Заступник глави Міністерства закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що американським колегам нічого робити в “нормандському форматі” з їх позицією щодо врегулювання ситуації на сході України.

Напередодні заступник міністра також розповів про телефонні переговори між Вашингтоном і Москвою, які відбулися по темі Донбасу. За його словами, Росія поки не готова додатково обговорювати цю тему, особливо в транслюється владою США “тональності”.

“З тими підходами, які демонструє і застосовує Вашингтон, йому нема чого робити в “нормандському форматі”, – підкреслив Рябков.

Останнім часом ситуація на сході України загострюється. Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив про підготовку розмови лідерів Росії, Німеччини і Франції Володимира Путіна, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона.

За його словами, однією з тем для обговорення стане ситуація в Донбасі. При цьому в Кремлі пояснили відсутність на заході президента України Володимира Зеленського тим, що контакт пройде не в форматі “нормандської четвірки”.

Поділитись