У Росії звинуватили НАТО у створенні напруженості поблизу Росії

У Росії звинуватили НАТО у створенні напруженості поблизу Росії

Офіційний представник МЗС Марія Захарова заявила, що НАТО звинувачує Росію в “агресивній поведінці”, при цьому Альянс проводить військові навчання в Естонії.

Вона в Telegram пояснила, що посольство США саме розповіло про спільні навчання естонських Сил оборони та Сил спеціальних операцій армії США.

У військових іграх Пентагону ця країна (Естонія) є не чим іншим, як натівським плацдармом біля наших кордонів. Жодних інших цілей ці заходи, спрямовані на розвиток взаємодії та «сполучення» збройних сил, не несуть і нести не можуть, — зазначила Захарова.

На її думку, організація подібних навчань «підтверджує настрій НАТО штучно створювати напруженість поблизу Росії».

“А тепер хотілося б дізнатися, наскільки генсек НАТО Столтенберг вважає подібні дії прозорими, передбачуваними та неагресивними? Якщо, на його думку, все нормально, то які можуть бути претензії до внутрішньоросійських маневрів, які постійно викликають у нього тривогу? — запитала представник МЗС.

Раніше стало відомо, що влада Естонії заборонила польоти біля російського кордону. Такий захід вжито доти, доки там будуватимуть загородження. Естонія ухвалила рішення про заклик 1684 військовослужбовців резерву на позапланові навчальні збори.

Поділитись