У Росії почалися вибори: вже є порушення

У Росії почалися вибори: вже є порушення

Сьогодні розпочалися вибори в Росії — єдиний день голосування призначено на 11 вересня, але у кількох регіонах голосування розпочалося сьогодні і триватиме 3 дні.

Люди вже зафіксували кілька порушень.

Усього брати участь у виборах можуть 44 млн. виборців. У семи регіонах та Москві голосувати можна буде дистанційно: у Калінінградській, Новгородській, Томській, Ярославській, Калузької, Курській та Псковській областях. У деяких регіонах тренувальне електронне голосування провалилося.

У 15 регіонах обирають губернаторів, але у Адигеї керівника регіону обере республіканський парламент. Жителі Володимирської, Тамбовської, Ярославської, Томської, Кіровської, Саратовської, Рязанської, Калінінградської, Новгородської, Свердловської областей, Марій Ел, Бурятії, Карелії та Удмуртії оберуть губернатора на прямих виборах.

У Сахалінській, Саратовській, Пензенській області, Північній Осетії, Удмуртії та Краснодарському краї обирають регіональні парламенти.

Глава ЦВК Елла Памфілова охарактеризувала ці вибори як «найспокійніші». Іноземних спостерігачів нічого очікувати, оскільки присутні тільки на федеральних виборах. Усього буде близько 4,7 тис. голосувань різного рівня. На думку Памфілової, кампанія жива, конкурентна і водночас найспокійніша за останні десять років.

Рух «Голос», проте, вже повідомив про порушення: У Кемеровській області у селищі Східний виборець проголосував за пенсійним посвідченням. Населений пункт належить до важкодоступних, і голосування було виїзним: автобус із членами виборчкому приїхав на певне місце. Паспорт не мав перший виборець, і комісія вирішила, що йому можна проголосувати за пенсійним посвідченням. Автобус при цьому не залишився на місці, а поїхав вулицями: фактично, проводиться надомне голосування. У ТВК усно пояснили, що це порушення.

У Краснодарі спробували спровокувати та затримати спостерігача від КПРФ Віталія Нємцева. На його машину наклеїли наклейку «Азова», після чого його зупинили ДПС, Нємцева відвезли до відділу поліції.

Поділитись