У Росії назвали терміни закінчення фізичного будівництва «Північного потоку-2»

У Росії назвали терміни закінчення фізичного будівництва «Північного потоку-2»

До закінчення фізичного будівництва газопроводу «Північний потік-2» залишилося кілька тижнів.

Такі терміни в інтерв’ю назвав директор департаменту економічного співробітництва МЗС Росії Дмитро Бірічевський.

«Проект уже близький до завершення», – підкреслив він. Також дипломат пообіцяв, що Росія продовжить використовувати український маршрут поставок, якщо тільки Київ сам не відмовиться. Втім, зауважив він, розмова про це поки не йде.

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що «Газпром» продовжить поставки газу через Україну і після завершення контракту, що діє в 2024 році, але обсяги прокачування залежать від Європи. За його словами, європейські країни повинні вирішити, скільки російського газу вони будуть закуповувати і на який термін.

У свою чергу глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко зауважив, що зупинка транзиту по українській газотранспортній системі істотно підвищує ризик військового конфлікту. Він пояснив, що в цьому випадку Росія з більшою ймовірністю вторгнеться на територію України і почне повномасштабну війну, так як виконання її газових контрактів з Європою не буде нічого загрожувати.

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на владу Німеччини повідомило, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» чекає на відвідувачів 12 вересня.

Поділитись