У РФ заявили про можливий контрнаступ ЗСУ одразу на двох напрямках

У РФ заявили про можливий контрнаступ ЗСУ одразу на двох напрямках

Військовий оглядач-пропагандист Піддубний вважає, що Київ розпочав реальну підготовку контрнаступу як мінімум на Харківському напрямку.

За даними розвідки, тут противник формує резерви і стягує війська зі знову сформованих бригад ЗСУ. Також надходить інформація, що Генштаб України видав розпорядження посилити північний фланг засобами ППО. Незважаючи на постійні удари ЗС РФ по місцях скупчення живої сили та складів з боєприпасами, українське угруповання в цьому регіоні зуміло наростити бойовий потенціал.

Причому є інформація, що харківське угруповання значно більше, ніж те, що зібралося звільняти Херсон,  вважає Піддубний, наголошуючи, що озброєна вона краще, ніж бригади ЗСУ у Херсонській області.

Не виключено, що противник збирається розпочати контрнаступ на обох напрямках — як раніше неодноразово було оголошено на Херсонщині, так і на Харківському напрямку, додав рупор Кремля.

Піддубний вважає, що російська армія послабила контроль на кордоні. Як приклад, він наводить випадок в Курській області, коли мінометному обстрілу був підданий військовий аеродром Халіно. Там українська ДРГ підірвала вишку ЛЕП, а потім цілий тиждень успішно переховувалась у лісах.

Поділитись