У Раду внесли законопроект про заборону подачі води в Крим

У Раду внесли законопроект про заборону подачі води в Крим

До Верховної ради внесли законопроект про заборону відновлення водопостачання Криму з української території.

Про це повідомив автор ініціативи, депутат Олексій Гончаренко. Він стверджує, що потреби населення Криму можуть бути повністю задоволені власними водними ресурсами, а Росії потрібно більше води для «мілітаризації» півострова. Експерти відзначають, що Україна, відмовляючись відновити водопостачання, порушує норми міжнародного права. Однак труднощі, які виникають через цю ситуацію, можна подолати, підкреслюють аналітики.

До Верховної ради був внесений законопроект про заборону відновлення подачі води в Крим по Північно-Кримському каналу. Про це повідомив автор цієї законодавчої ініціативи, депутат від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

«Подав у Верховну раду законопроект про заборону відновлення водопостачання в Крим до відновлення суверенітету України над Кримським півостровом і прилеглими водами Чорного і Азовського морів. Всі знають, що в Криму з кожним днем ​​посилюється «водна криза» і йдуть розмови про відновлення водопостачання з боку України», – повідомив політик у своєму Facebook.

Гончаренко стверджує, що Криму не потрібно додаткове водопостачання з української сторони, так як на півострові досить водних ресурсів.

«У відкритому доступі є інформація, що власні водні ресурси Криму складають приблизно 910 мільйонів кубометрів на рік, а в особливо посушливі роки – до 430 мільйонів кубометрів. Згідно з даними державного обліку водокористування, на питні та побутові потреби мешканців Криму щорічно використовувалося близько 101-105 мільйонів кубометрів води», – написав він.

За словами парламентарія, Росії нібито потрібно більше води для забезпечення розвитку промисловості і військової бази в Криму.

«Адже Росія продовжує збільшувати кількість техніки і військового контингенту на півострові. Очевидно, що водопостачання Криму призведе до подальшої мілітаризації регіону та продовження «повзучої окупації» на море», – стверджує український парламентарій.

З цього Гончаренко робить висновок про те, що Україні необхідно ввести обмеження на подачу води в Крим, а здійснити її можна тільки «в умовах відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом і оточуючими водами Чорного і Азовського морів».

Поділитись