У постачання південнокорейського озброєння в Україну увійдуть РСЗВ K239 Chunmoo

У постачання південнокорейського озброєння в Україну увійдуть РСЗВ K239 Chunmoo

Постачання південнокорейського озброєння на Україну включатимуть РСЗВ K239 Chunmoo.

Подібне озброєння є практично повним аналогом американських РСЗВ із керованими ракетами, здатними вражати цілі на дистанціях до 80 кілометрів. Як виявилося, після укладання контракту з Польщею у Сеула виявилося ще досить багато вільних РСЗВ K239 Chunmoo, які будуть поставлені на Україну найближчим часом.

РСЗВ K239 Chunmoo близькі по своїй роботі до американських M270 MLRS, і здатні протягом 60 секунд пускати 12 керованих ракет. При порівняно невеликій вартості самих пускових установок дуже витратними є керованими 239-мм. боєприпаси, у зв’язку з чим, Південна Корея отримала замовлення майже на 3 млрд. доларів.

У Сеулі вважають за краще не коментувати постачання озброєння на Україну, зазначаючи, що йдеться лише про боєприпаси, і про два види переносних зенітно-ракетних комплексів, проте, з урахуванням укладеного контракту, йдеться й про високоточне наступальне озброєння.

Відомо про те, що Вашингтон вже сплатив Сеулу постачання озброєння на Україну, однак, останнє буде відправлено ЗСУ через Чехію, причому дуже примітно, що перші літаки з озброєнням для України вже почали прибувати до Європи, про що свідчать дані сервісу Flightradar 24.

Поділитись